در سالهای اخیر، کشت چغندر با تکنولوژی نوار تیپ به عنوان یک روش مدرن برای تولید قند در کشورهایی مانند آمریکا، کانادا، استرالیا و ایران به کار گرفته شده است. این روش به دلیل داشتن مزایای بسیار زیادی از جمله کاهش هزینه و زمان تولید و کاهش آلودگی محیط زیست، کاهش هزینه سموم، افزایش میزان کشت، از طرف کشاورزان و تولیدکنندگان به عنوان یک روش جایگزین برای کشت چغندر با روشهای سنتی پذیرفته شده است. در این مقاله به بررسی مزایا و معایب کشت چغندر با نوار تیپ میپردازیم، اگر شما هم میخواهید چغندر را با نوار تیپ کشت کنید حتما این مقاله را از بلاگ مهرآوند از دست ندید.
مزایا کشت چغندر با نوار تیپ
1- کاهش هزینه و زمان تولید
استفاده از تکنولوژی نوار تیپ، هزینه و زمان تولید را به شدت کاهش میدهد. با استفاده از این روش، کشاورزان میتوانند در یک زمان کمتر، مقدار بیشتری از چغندر را کشت کنند و به تبع آن، هزینه تولید را کاهش دهند. گفتنی است به دلیل مصرف کمتر آب نسبتا به مدل سنتی میزان زمین بیشتری نیز قابل کشت خواهد بود.
بیشتر بخوانید: کشت ذرت با نوار تیپ
2- کیفیت بالای چغندر
به دلیل کاهش رشد گیاهان هرز، چغندر با کیفیتری می توانید برداشت کنید. چغندری که با نوار تیپ کشت شده است، یک ابعاد هستند و در کارخانه افت نمیخورن، و این به دلیل آبیاری یک نواختیه که نوار تیپ پلاکدار دارد.
3- کاهش آلودگی محیط زیست
استفاده از نوار تیپ به دلیل کاهش استفاده از کود و سموم شیمیایی، آلودگی محیط زیست را کاهش میدهد. همچنین، با استفاده از این روش، میتوان از آب کمتری برای آبیاری استفاده کرد که باعث صرفهجویی در مصرف آب نیز میشود.
بیشتر بخوانید: آبیاری یونجه با نوار تیپ (راهکاری مدرن برای افزایش بازده مزارع)
معایب:
هزینه بالا
هزینه نوار تیپ برای کشت چغندر، بالاتر از روشهای سنتی است. هر سال باید هزینه نوار تیپ کنید و قبل از هزینه نوار تیپ باید سیستم آبیاری قطره ای داشته باشید.
برای کشت چغندر چه نوار تیپی باید استفاده کرد؟
برای چغندر تیپ 220 با آبدهی 1.6 استفاده میشود.
بیشتر بخوانید:کشت پیاز با نوار تیپ
نتیجه گیری
با توجه به مزایا و معایب کشت چغندر با نوار تیپ، به نظر میرسد که این روش میتواند به عنوان یک روش جایگزین برای کشت چغندر با روشهای سنتی در نظر گرفته شود. با این حال، کشاورزان باید با توجه به شرایط خود، تصمیم گیری مناسبی را در این زمینه اتخاذ کنند.