شرکت مهرآوند تولید کننده لوله های پلی اتیلن، لوله آبیاری قطره ای و نوار تیپ پلاکدار

ایران ، خراسان رضوی، مشهد

خیابان چمران 9،ساختمان نشان طبقه همکف واحد 3 و 4

کشت لوبیا با نوار تیپ قطره ای – کاشت لوبیا چیتی قطره ای

کشت لوبیا با نوار تیپ قطره ای – کاشت لوبیا چیتی قطره ای

در این مقاله از وبلاگ شرکت مهرآوند درباره کشت لوبیا چیتی با نوار تیپ صحبت می کنیم، هر ابهامی که دارید درباره کشت لوبیا و لوبیا چیتی می توانید با خواندن این مقاله ابهام خودتان را برطرف کنید و یا اگر سوالی داشتید می توانید در قسمت نظرات در پایین صفحه سوال خودتان بپرسید.

لوبیا یکی از پرمصرفترین حبوبات جهان است که حدود 50 درصد آن را انسان مستقیماً مصرف می کند. روش کشت مرسوم در ایران همانند غالت و ریزدانه ها به صورت مسطح است. اما باید توجه کرد که لوبیا اساساً گیاهی وجینی است، بنابراین روش کشت آن نیز به صورت ردیفی است و عملیات کشت آن عمدتاً باید توسط ردیف کارهای مکانیکی یا بادی انجام شود. در کشاورزی گاهی با تغییر الگوی کشت میتوان تحولی در تولید یک محصول ایجاد کرد. لوبیا نیز از این قاعده مستثنا نیست.

 

بیشتر بخوانید: لوله آبیاری قطره‌ ای باغی | شلنگ آبیاری قطره ای

روشهای کشت لوبیا با نوار تیپ

در ادامه روش های کشت لوبیا با نوار تیپ را توضیح میدهیم.

 

کشت لوبیا با نوار تیپ - مهرآوند

روش کشت پخشی

در این روش که با استفاده از نیروی کارگری یا بذرپاش گریز از مرکز انجام میشود، فاصله طولی و عرضی بذور قابل تنظیم نیست. از گذشته های بسیار دور این روش متداول بوده است و حتی درحال حاضر نیز در برخی نقاط ایران از این روش استفاده میشود. در این روش پس از شخم ثانویه، بذور توسط دست یا دستگاه پخشکننده گریز از مرکز روی سطح زمین پخش می شوند و بعد از آن بذرها با استفاده از ماله یا کولتیواتور با خاک مخلوط میشوند. در این روش عمق قرارگیری بذر در نقاط مختلف مزرعه متفاوت است. تعدادی از بذور روی سطح خاک باقی می مانند و تعداد دیگری در عمق خیلی زیاد قرار میگیرند. در این روش درصد سبزشدگی و رشد بوته ها یکنواخت نیست.

 

بیشتر بخوانید: کاشت خیار با نوار تیپ

 

روش کشت خطی

در این روش با استفاده از ماشین های خطی کار، بذور به صورت تصادفی و نامنظم در داخل بستر بذر قرار داده میشوند. فاصله عرضی بین خطوط کاشت قابل تنظیم است، اما فاصله طولی بذور بر روی یک خط قابل تنظیم نیست و فاصله بین بذور متغیر است.

 

 

روش کشت ردیفی

این روش در گیاهان وجینی (همچون ذرت، چغندرقند و پنبه) استفاده میشود و در ایران کم تر در زراعت غالت و حبوبات استفاده میشود. فاصله طولی بذرها بر روی خط قابل تنظیم است، ضمن اینکه انجام مکانیکی عملیات داشت شامل ریشهکنی علفهای هرز، کود دهی، سله شکنی و همچنین خاکدهی پای بوته به راحتی امکانپذیر است. توجه به این نکته ضروری است که لوبیا و لوبیا چیتی نیز به صورت ردیفی کشت میشود. در این روش از ردیف کارهای مکانیکی یا بادی استفاده میشود. بسته به مدیریت آبیاری و شرایط محیطی، هر یک از روشهای خطی کاری و ردیف کاری را میتوان به صورت مسطح یا پشتهای (الگوی یک، دو و سه ردیف روی پشته) یا کشت در کف جویچه انجام داد.

کشت بر روی پشته در مناطقی استفاده میشود که آبیاری به صورت جوی و پشته است. در زراعت دیم، الگوی کشت داخل شیار (روی کف شیار) توصیه میشود. اجرای کشت مسطح در مورد حبوبات و حتی غالت توصیه نمیشود. در سالهای اخیر با توجه به توسعه آبیاری با نوار تیپ یا آبیاری قطره ای برای کشت محصوالت زراعی، روش کشت بر روی پشته توصیه میشود. اکثر کشاورزان از الگوی کاشت سه ردیف یا چهار ردیف بر روی پشته استفاده می کند. با این حال بهترین الگوی کاشت در هر دو روش آبیاری جوی و پشته ای و نواری، دو ردیف روی پشته است.

 

 

با نوار تیپ قطره ای چه میزان آب صرفه جویی میشود؟

با استفاده از نوار تیپ در لوبیا در هر هکتار حدود 5 برابر آب صرفه جویی میشود. گفتنی است این کمبود آب در رشد گیاه نیاز موثر بوده یعنی حدود 3 برابر می توان محصول بیشتری برداشت کرد.

 

بیشتر بخوانید:کشت گوجه با نوار تیپ

مزایایی استفاده از نوار تیپ در کشت لوبیا چیتی قطره ای

  • کاهش مصرف کود
  • افزایش تناژ لوبیا
  • صرفه جویی آب در آبیاری
  • آبیاری آسان

 

کشت لوبیا با نوار تیپ - مهرآوند

 

 

فاصله نوار تیپ در لوبیا چقدر باید باشد؟

این سوال بسته به نوع زمین دارد اما در 80% موارد فاصله بین 50 الی 75 سانتی متری است.

 

بیشتر بخوانید: کشت جو با نوار تیپ

فاصله دریپرها (روزنه ها) از هم چقدر باید باشد؟

فاصله دریپر ها 20 سانتی متر باید باشد.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محصول جدید شرکت مهرآوند
لوله آبیاری قطره ای دریپردار تخت

دیدن محصول جدید
close-link